Visszafizette a pénzt a menetelés szervezőinek a Regiotrans

Visszafizette kedden a Regiotrans vasúti társaság annak az RMDSZ Csíki Területi Szervezete és a Székely Nemzeti Tanács által megrendelt és előre kifizetett különvonatnak a bérleti árát, amelynek Marosfőről indulva kellett volna a vasárnapi eseményre szállítania a csíkszékieket – tájékoztatott az RMDSZ.

Mint ismert, a szervezők nem csak szerződést kötöttek a vasúti társasággal, hanem már csütörtökön ki is fizették a kért összeget a szerelvényre. Ennek ellenére vasárnap reggel a különvonatot várókat arról értesítették, hogy elromlott a mozdony. A Marosfőről elinduló vonat pár méter után megállt.

A cég vezetősége arra hivatkozott, hogy a szerelvény mozdonya meghibásodott, és háromórás késéssel tudott volna biztosítani egy másik mozdonyt. A történtek után a szervezők átiratban kérték a Regiotranstol, hogy utalják vissza a napokkal azelőtt kifizetett összeget. A vasúti társaság két nappal a demonstráció után a kérésnek eleget tett.

Az RMDSZ közleménye szerint a következő napokban a károsultak visszaigényelhetik a hozzájárulást Csíkszeredában az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének irodájában (a zöldségpiac mellett), illetve vidéki településeken a helyi szervezőknél.

„A vonaton való közös utazás hangulatának elmaradását kárpótolta az az összefogás, amelyet a Háromszékre igyekvő csíkiak tanúsítottak. Köszönjük, hogy nem adták fel, hogy az akadályok ellenére is hiánytalanul állhattunk ki a kitűzött közös cél érdekében” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

Kimaradt?