Ferences cipókat készít egy csíkszeredai pékség

Ferences cipókat készít egy csíkszeredai pékség, a cipók forgalmazásából szerzett idei bevétel 2 százalékát a gyártó a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlja fel, mintegy köszönetképpen az ötletért. Ezzel mintegy 2300 gyermeket segítenek.

„A nyáron zarándokolni mentünk, a hosszú útra hamuban sült pogácsát készítettünk gyerekeinknek. Bajkó Éva és Lengyel Kata, kedves kollégáim, kérésemre hajnalban a kemencében sütöttek finom cipókat, melybe sajtot, felvágottat, szalonnakatonákat csomagoltunk. A kemencében finoman átsült a kis cipó, és a gyermekeknek nagyon ízlett!” – olvasható Böjte Csaba levelében, amelyben Isten áldását kéri a harapnivalóra.

A nyári zarándoklat hamuban sült pogácsája adta az ötletet, hogy olyan pékeket keressen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, akik hajlandók egységárban forgalmazható, de különféle töltelékkel rendelkező ízletes cipókat készíteni az iskolás gyermekeknek. Így könnyebben megoldhatóvá válna a szülők számára is a tízórai csomagolása. A csíkszeredai Harmopan pékségnél tetszett az ötlet, hétfőtől már a boltokban a Ferences cipó.

Kimaradt?