Interjú Antal Timivel: Azt teszem, amit szeretek!

Gyulafehérváron október 26-án a Bethlen-napok keretében lépett fel a 2012-es magyarországi X-Faktor legjobb női hangja, Antal Timi. A bánffyhunyadi énekesnő koncertjén a színpad előtt táncra is perdültek, fergeteges buli kerekedett. A fellépés alkalmával készült vele az interjú.

Mennyire változott meg az életed az X-Faktor után? Mi a különbség a verseny előtti, illetve utáni Antal Timi között?

Az életem jelentősen megváltozott az biztos, elsősorban azért, mert elköltöztem a szüleimtől, kirepültem a kis családi fészekből, de nagyon imádom ezt az életet, bár néha honvágyam van, hiányoznak a szüleim, a testvérem, az otthoni barátok... De Antal Timi nem változott meg, csak a körülmények változtak, ugyanaz a lány vagyok, aki voltam eddig is.

A zene világában fontos a szerencse is, nemcsak a tehetség. A karrieredet mi alakította eddig: inkább a szerencse vagy a tehetség?

Szerintem a tehetség, de igazad van, mindkettő fontos. Kétszer is jelentkeztem a Megasztárba, ott nem volt szerencsém, de tapasztalatot mindenképp nyertem, s akkortól kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenével. Szerintem a tehetségem segített, s fog is mindig segíteni, nyilván kell a szerencse is, hogy a dolgok összejöjjenek.

Nagyon pörgős az életed. Hogy néz ki egy nap Antal Timi életéből?

Mostanában a saját dalaimmal foglalkozom, megjelent már egy kislemezem, s most szeretnék még összehozni néhány dalt, s ezen dolgozom teljes erőből. Nemrég voltam egy zeneszerzőnél, stúdióba, énekórára járok, s lassacskán minden alakul. Nyilván a párommal is szoktunk együtt lenni, mivel kell a pihenés is. Azt csinálom, amit szeretek!

Biztos minden fellépésedről van valami élményed, mégis melyik volt a legemlékezetesebb koncerted? Milyenek a rajongói visszajelzések?

Ez a Gyulafehérvári fellépés is jó volt, nagyon-nagyon jól érzetem magam a színpadon, s úgy láttam a közönségnek is tetszett. Kolozsváron is nagyon sokan voltak, nem láttam a sor végét! S persze Bánffyhunyadon, a szülővárosomban, amikor először léptem színpadra, az is egy emlékezetes nap volt. Mindenhol új élményekkel gazdagodom.

Nagyon szeretem a rajongóimat, tartom a kapcsolatot velük a Facebookon, képeket töltök fel, s igazából az utcán is, ha megszólítanak, beszélgetek velük. Remélem, a rajongók közel éreznek magukhoz, s bízom benne, hogy a további dalok is tetszeni fognak.

Kimaradt?