Előkerült a szatmári férfi, ám eltűnésének háttere homályos

Előkerült az a szatmárnémeti magyar férfi, akinek a megkereséséhez a neje kért korábban Facebookon segítséget. „Tomi az emberi kegyetlenség áldozatául esett, de épségben előkerült. Még egyszer köszönjük szépen” – írta a közösségi oldalra Harbula Tamás felesége, ám részleteket nem közölt.

A Szatmár Megyei Rendőrség a satmareanul.net-nek megerősítette, hogy a 27 éves férfi már hétfőn felbukkant Magyarországon. „Legalábbis úgy tűnik, hogy felbukkant” – tette hozzá a szóvivő. A portál korábban arról cikkezett: Harbula Tamás eltűnésének hátterében az állhat, hogy átvert egy ingatlanügynökséget.

A néhány hete megházasosodott férfi az ügynökségen keresztül szeretett volna lakást vásárolni. Ki is szemelt egy házat, s jelezte a cégnek, hogy érdekelné az ingatlan, amelyet egyébként egy rendőr bocsátott áruba. Rövid alkudozás után kiegyeztek az árban, 135 ezer euróban, és az ingatlanügynökség ki is fizette egy közjegyzőnél az adásvételhez szükséges dokumentumokat.

Ezután azonban a portál szerint Harbula Tamás eltűnt, a cég hívásaira nem válaszolt. Az ügynökségnek korábban azt mondta, az RDS szatmári kirendeltségénél dolgozik. A cég kiderítette, hogy ez nem igaz, a kábelszolgáltatónak nincs ilyen nevű alkalmazottja. Felesége a satmareanul.net-nek azt nyilatkozta: sosem érdeklődött férje munkahelyéről. „Mindig volt nála pénz. Most már nem tudom, mit higgyek” – jelentette ki.

Az ingatlanügynökség a portál szerint arra gyanakszik, hogy Harbula egy rablásra szakosodott bűnszervezet tagja, amely vásárlás ürügyén feltérképezi a kifosztható lakásokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?