Ingyenes érettségi felkészítőt hirdet a csíkszeredai Sapientia

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai helyszíne idén is útjára indítja az Érettségi felkészítő programsorozatát, mivel sikeresnek ítélték meg ezt a kezdeményezést. Tavaly közel 200 diák vett részt a felkészítőkön, és mint elmondták, a plusz foglalkozások sokat segítettek a sikeres érettségi vizsga megszerzésében. Sokan a közösségi oldalon létrehozott csoporton keresztül fejezték ki köszönetüket.

Idén is három oktatási modulra kerül sor, hasonlóan a tavalyihoz, az első: november-december, a második: január-május, harmadik: augusztus. Az első modulban román nyelv és irodalomból lesznek a felkészítők, amelyeket Bogos Beáta és Tomonicska Ingrid fognak tartani a Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Gimnázium tanárai. A képzésekre hétvégenként kerül sor. Az elméleti anyag átismétlése mellett gyakorlási lehetőséget is biztosítanak a diákoknak, a Humántudományok Tanszék hallgatóinak bevonásával.

A felkészítők szerkezete nem változott, azaz 9-11 óra között előadás lesz egy elméleti témában, majd ezt követően 11-13 óra között csoportos foglalkozások lesznek, az egyetemi hallgatók segítenek a felkészülésben.  A program úgy van tervezve, hogy minél több ismeret rögzüljön a diákokban, délelőtt 2 óra előadás lesz, amit 2 óra gyakorlás követ.

A felkészítők időpontjai: november 9., 16., 23., 30., december 7. és 13. Helyszín a Sapientia EMTE, csíkszeredai székháza, Szabadság tér, 1. szám. Jelentkezési határidő: 2013. november 7. Jelentkezni a felkészítőkre online lehet, a Sapientia honlapján.

Kimaradt?