Aggasztó az iskolai erőszak terjedése Háromszéken

Aggasztja az iskolai erőszak elterjedése a háromszéki tanfelügyelőséget. Keresztély Irma főtanfelügyelő sajtótájékoztatón rámutatott: tavaly egész tanévben két esetben jegyeztek erőszakos cselekményeket a háromszéki tanintézményekben. Ezzel szemben az idei iskolakezdéstől eltelt valamivel több mint egy hónap alatt már négy olyan eset történt, hogy tanárok vertek diákokat, tanulók verekedtek vagy lopás történt a tanintézményben.

Mint arról beszámoltunk a háromszéki közvéleményt felkavarta a múlt heti eset, amikor egy nap alatt két diákot is megvertek tanáraik. Keresztély Irma megállapította, hogy vélhetően a túlhajszoltak, fáradtak, stresszesek a tanárok ezért fordulhatott elő, hogy egyébként kiváló tanárok kijönnek sodrukból és „eljár a kezük”.

A főtanfelügyelő rámutatott: a nyilvánosságra került fizikai agresszió mellett az iskolákban jelen van a szóbeli agresszió is a pedagógusok részéről, amely negatívan befolyásolja a diákokat és a tanulás iránti érdeklődésüket. A tanulók részéről pedig érezhető a rosszul értelmezett „demokrácia” és a „kemény kapitalista szemlélet, hogy a pénz diktál mindent. Keresztély Irma szerint vissza kellene vezetni az osztályfőnöki órákat, amelyeken részben lehetne enyhíteni az iskolai agresszió mértékén.

Kapcsolódók

Kimaradt?