Élve égett el egy kamionbaleset székelyföldi áldozata

Súlyos közúti tragédia történt Háromszék Brassó megyei határán, a Szászhermány és Farkasvágó közötti 11-es országúton kedden. Egy szabálytalanul közlekedő szekeres miatt két teherautó ütközött frontálisan, mindkettő kigyulladt, és egyik jármű kovásznai utasa az utasfülkében égett, számol be a Brassó megyei sajtó.

A tragédia kedden délután történt, amikor két egymás mögött haladó teherautó előtt hirtelen feltűnt egy szekér. Az elől haladó kamion hirtelen lefékezett, a mögötte lévő jármű vezetője pedig balra rántotta a kormányt, azonban frontálisan ütközött egy szembe jövő fás-kamionnal. Mindkét teherautó kigyulladt, a két sérült sofőr kimenekült ugyan a vezetőfülkéből, viszont egy kovásznai, 23 éves utas beszorult a roncsba, és élve megégett.

Ciprian Sfreja, a Brassó megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője elmondta: három SMURD rohammentővel, két roncsvágóval és két tűzoltó autóval érkeztek a baleset helyszínére. A két sérült sofőrt kórházba szállították, a súlyos égési sérüléseket szenvedett utas életét azonban nem sikerült megmenteniük. Mint kiderült, az élve elégett fiatal férfit alkalmi utasként vette fel a kamionvezető, és Kovásznára utazott volna. A baleset miatt néhány óráig lezárták a 11-es országutat, az autós forgalmat egy közeli erdei útra terelték. 

Kimaradt?