Nemzetközi médiakonferenciát tart a kolozsvári Sapientia

Nagyszabású média- és filmtudományi konferenciát szervez 2013. október 24–26. között a Sapientia EMTE természettudományi és művészeti kara. Helyszín a kolozsvári kar új épületében lévő Média Tanszék.

A szervező egyetem szerint ekkora méretű konferenciára még nem került sor a kolozsvári karon. Az esemény nemcsak a résztvevők számát tekintve kiemelkedő, hanem nemzetközi színvonalában és szakmaiságában is példátlan az intézményben. A digitális kor jelenségeiről lévén szó, talán azokat is érdekelheti, akik nem kutatói, csupán haszonélvezői a mai kor művészeti és médiajelenségeinek.

A Rethinking Intermediality in the Digital Age témájú XV. Médiatudományi Konferencia a Svédországban működő International Society for Intermedial Studies/ISIS (Intermediális Tanulmányok Nemzetközi Társasága) társszervezésében zajlik. A háromnapos időszakban öt kontinens több mint 22 országából érkeznek résztvevők, akik mintegy 135 tudományos előadást hallgathatnak végig.

A konferencia meghívott előadói a szaktudomány legnevesebb képviselői közé tartoznak: Marie-Laure Ryan (Colorado, USA), Henry Jenkins (Los Angeles, USA) és Joachim Paech (Konstanz, Németország). A tudományos rendezvény angol nyelven zajlik.

A konferencia megnyitója csütörtökön, október 24-én 10:30 órakor kezdődik a Tordai úti épület Aulájában, majd azt követően az előadások négy párhuzamos szekcióban folytatódnak. Minden nap 14 órától kerül sor a három meghívott előadó plenáris bemutatójára, ennek helyszíne az Aula. A tudományos esemény záróakkordjaként szombaton 17:40 órától egy összefoglaló-jövőbenéző kerekasztal-beszélgetést tűztek programra a szervező intézmények vezetői.

A rendezvény előadásai mindenki számára nyitottak.

Kimaradt?