Kísértet-történettel csalogat vendégeket egy vízaknai magyar panziós

Egy legendára épített marketing-fogással csalogatja egy vízaknai ódon villa magyar tulajdonosa vendégeit a Szeben megyei üdülőtelepen működtetett panziójába. A legenda szerint a csaknem száz éves, a helyiek által Mária-Lujza villáként ismert épületet kísértetek lakják, miután néhai tulajdonos szerelmi bánatában öngyilkos lett, és tetemét az alagsorban temették el.

Lujza szerelmes lett egy bányászlegénybe, de apja nem engedte a frigyet, így a lány az öngyilkosság mellett döntött. Az élettelen testre az apa bukkant rá, és bánatában, hogy elvesztette féltve őrzött lányát, a mesébe illő villa alagsorában hantolta el, majd egy szobrot építtetett a ház ormára, amely Lujzát ábrázolja.

A citynews.ro úgy tudja, korábban egy kolozsvári magyar családé volt a villa, akik kártérítést kaptak a román államtól az elkobzott ingatlanért. A villát jelenlegi tulajdonosa, bizonyos Jung István árverésen vette meg 1994-ben, majd megpróbálta kideríteni a legenda körüli valóságot. Bevallása szerint most anyagi gondjai miatt arra kényszerül, hogy eladja a panziót. 

Kimaradt?