Vígjáték készült egy magyar pár meggyilkolásáról - perel a család

Bepereli a Pain and Gain - Izomagyak című filmet gyártó Paramount céget egy Miamiban meggyilkolt magyar férfi testvére, mert felháborítónak tartja, hogy vígjátékként dolgozták fel testvére halálát.

A Mark Wahlberg és Dwayne Johnson főszereplésével készült Pain and Gain - Izomagyak című film megtörtént esetről szól: három testépítő a nagy zsákmány reményében úgy döntenek, hogy Miami módosabb lakóit elrabolják, majd addig kínozzák őket, amíg a vagyonukat meg nem szerzik.

A főhősök – ügyetlenkedésük miatt – azonban véletlenül végeznek két áldozatukkal. Ők a valóságban Griga Ferenc és barátnője, Furton Krisztina volt, akiket egy üzleti megbeszélés ürügyén csaltak el. Griga a 90-es évek elején tíz dollárral a zsebében érkezett Miamiba, ahol szextelefonos biznisszel milliós vagyonra tett szert. 1995-ben megkínzásuk után a férfival egy fejére ejtett konditermi súly végzett, míg a nő annyi lónyugtatót kapott, hogy megállt a szíve - idézi fel a Blikk.

Az áldozatok holttestét fejszével és láncfűrésszel megcsonkították, a testeket pedig olajoshordókban egy mocsárba hajították. A levágott testrészeket egy autópálya mellett rejtették el.  Krisztinát végül mellimplantátumának sorozatszámáról sikerült csak azonosítani.

A férfi testvére, Griga Zsuzsanna felháborítónak tartja, hogy őket senki nem kérdezte meg, hogy beleegyeznek-e a történtek feldolgozásába, azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartja, hogy komikus történetként tálalták a halálukat. „A nevüket sem változtatták meg, valamint több jelenet is hamisan ábrázolja a történteket. Sajnálatos módon ugyanis pontosan tudom, hogyan végeztek a testvéremmel" – mondta a lapnak a nő.

A család képviseletét Rónai Péter ügyvéd látja el, a Paramount filmgyártó céget végül rágalmazásért perelik be.

Kimaradt?