Vasúti szerencsétlenség Beszterce-Naszód megyében tizennégy sérülttel

Tizennégy sebesültje van egy szerda reggeli vasúti balesetnek, amely a Beszterce-Naszód megyei Gledény és a Maros megyei Répás települések közötti szakaszon lévő alagút Gledény felöli bejáratánál történt. A citynews.ro szerint egy teherszállító vonat beleszaladt egy hajtányba, amelyben 14 személy volt.

A Beszterce-Naszód megyei rendőrség szóvivője azt mondta, a két szerelvény ugyanazon a vasúti vonalon haladt, azonos irányba. A hajtánynak nagyobb volt a sebessége, mint a tehervonatnak, és a gledényi alagút előtt beleszaladt az előtte lévő szerelvénybe.

A közeli Monor község polgármestere, Ioan Cira a sajtónak azt nyilatkozta, a szerencsétlenség egy kanyarban történt. Szerinte a teherszállító vonat a súlya miatt nem tudott haladni az enyhén felfelé kapaszkodó szakaszon, ezért megállt. Közben a hajtány is elindult a monori állomásról, a teherszállító nyomában, de vezetője azt már nem láthatta, hogy a szerelvény menet közben megállt, így belefutott a tehervonatba.

Két sérül állapota nagyon súlyos, 12 személynek pedig enyhébbek a sérülései, de ők is kórházi kezelésre szorulnak. Marius Rus, a Beszterce-Naszód megyei készenléti felügyelőség igazgatója azt nyilatkozta, a megye összes rohammentő alakulata a helyszínen van, és a Maros megyei készenléti felügyelőség segítségét is kérték a mentéshez.

Mivel a szerencsétlenség helyszínére nem vezet út, csak gyalogosan tudják megközelíteni azt a mentőalakulatok. A két súlyosabban sérült személy elszállítására mentőhelikoptert kértek.

Cikkünk frissül.

Kimaradt?