Térfigyelő kamera rögzítette két besztercei férfi halálát

Két férfi életét vesztette egy buszmegállóban kedden délután a Beszterce-Naszód megyei Turjágó településen, miután az úttesten elhaladó teherszállító utánfutója felborult, és a több tonnás farakomány gyakorlatilag elsöpörte őket – írta a citynews.ro. A szerencsétlenséget a 17-es országúton elhelyezett térfigyelő kamerák rögzítették.

A teherszállító sofőrjének csak B kategóriás jogosítványa volt – derült ki a rendőri helyszínelés során –, ennek ellenére utánfutóval ellátott nagy súlyú teherautót vezetett a baleset pillanatában, ráadásul a nedves úttesten a megengedettnél sebesebben hajtott. Amikor az autóbuszmegálló közelébe ért a szállítmány, a farönkök legurultak az utánfutóról, és a megállóban várakozó három embert elsodorták. Két férfi – egy 24 és egy 67 éves - szörnyethalt, egyiküknek sikerült megmenekülnie.

A térfigyelő kamerák által rögzített felvételen jól látható, hogy a teherautónak csak 100 méterrel távolabb sikerült megállnia. A sofőrt gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával őrizetbe vették. Felelnie kell azért is, hogy nem rendelkezett a járműnek megfelelő kategóriájú jogosítvánnyal. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy farakomány szállítása megfelelt-e a törvény követelményeinek.

Kimaradt?