A túl szép idő miatt záratta be az iskolát egy amerikai igazgató

A georgiai Columbus városában – az oktatás történetében talán először – egy iskola igazgatója a szép idő apropóján rendelt el szabadnapot a diákoknak, hogy tanulás helyett a szabadban tölthessék az időt.

A minden gyermek álmát valóra váltó Len McWilliams józanul és egészségesen hozta meg a döntést, a furcsaság hátterében az áll, hogy a Calvary Christan School igazgatója nyugdíjba vonulása előtt szeretett volna utoljára még valami emlékezeteset és lehetőleg kellemeset tenni.

Az általános és gimnáziumi képzést is biztosító alapítványi iskola első emberének eszébe jutott, hogy egyszer a nyolcvanas évek végén volt egy téli nap, amikor be kellett zárnia az iskolát a szörnyű idő miatt. „Akkor jutott először eszembe, hogy milyen mókás lenne egyszer, ha a szép idő miatt is elmaradhatna a tanítás” – mesélte egy helyi lapnak szokatlan intézkedésének előzményét az iskolaigazgató.

Amikor komolyan eldöntötte, hogy a jó idő miatti szabadnap elrendelése lesz a búcsúajándéka, figyelni kezdte az időjárás-előrejelzést, hogy mikor lesz olyan, lehetőleg hétfői vagy pénteki nap, amelyik kellemes meleget és zavartalan napsütést ígér. Végül ez a hét adta meg neki a lehetőséget, hogy elrendelje a pénteki extra szabadnapot.

Kimaradt?