Csíkban is gyűlnek az egybanisok Lakó Péterfi Tündének

Példátlan összefogással, több helyszínen is gyűjtötték csütörtökön az egy- és ötbanis érméket Csíkszeredában a Marosvásárhelyen kétnyelvű árcédulák osztogatásáért megbírságolt Lakó Péterfi Tündének. A civil összefogás által összegyűjtött jóval több mint 50 kiló aprópénzmennyiséget a napokban juttatja el az EMNT csíkszéki szervezete Marosvásárhelyre.

A Tilos kávéházban késő délutánig mintegy 11 kiló, többségében egybanis gyűlt össze, míg az EMNT csíkszeredai székházában 8-9 kilóra becsülik az összegyűjtött aprópénzmennyiséget.

Szintén a reggeli órákban fogott gyűjtésbe a csíkszeredai zöldségpiacnál Salamon János, aki elsőként a piaci árusoktól kért segítséget, de a járókelőket megszólítva gyűjtötte össze a 17 kiló aprópénzt egy vödörbe, mindössze néhány óra leforgása alatt.

„Mondhatni hirtelen felindulásból jött az ötlet, de nem gondoltuk volna, hogy ennyire sikeres lesz a gyűjtési akció nálunk” – számolt be a maszol.ro-nak Günther Ottó, a Fun FM rádió műsorvezetője. Tájékoztatása szerint néhányszor beszéltek róla a műsorban, hirdették, hogy a Tilos kávézóba és a Fun FM rádióhoz is bevihetik az összegyűjtött egybanisokat. „Akkor lepődtünk meg, amikor beállított egy néni három kiló pénzérmével” – részletezte a műsorvezető, hozzátéve, hogy a nap folyamán folyamatosan érkeztek az adományok és délutánra hozzávetőleg 25-30 kilogramm aprópénz gyűlt össze.

„Közel 10 kiló aprópénz gyűlt az EMNT székhelyén, de további ígéretet kaptunk, hogy újabb 28 kilót fognak még behozni a pénteki nap folyamán. Emellett érdeklődtek nálunk a Sapientiáról és a gyermekvédelmi igazgatóságtól, hogy behozhatják-e a náluk gyűlt pénzérméket”– számolt be megkeresésünkre Tiboldi László, az EMNT Csíkszéki Szervezetének elnöke. Hozzátette, hogy csütörtök este összesítik a városszerte összegyűlt pénzmennyiséget, amelyet eljuttatnak Marosvásárhelyre, Lakó Péterfi Tündének.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?