Marilyn Monroe-t röntgenképei leplezik le

Harmincezer dollárt érnek Marilyn Monroe orvosi titkai. Ennyiért kerülnek kalapács alá november elején Michael Gurdin amerikai plasztikai sebész feljegyzései és röntgenképei a tragikus sorsú színésznőről.

A most nyilvánosságra került dokumentumok szerint Gurdin 1950-ben porcimplantátummal korrigálta az akkor 24 éves színésznő állát. Az már a röntgenfelvételekből derül ki, hogy Marilyn orrát is sebészkész alakította olyanra, amilyennek megismertük.

Mindeddig senki nem tudott ezekről a beavatkozásokról – nyilatkozta Martin Nolan, a képeket és feljegyzéseket elárverező Julian aukciósház munkatársa. – Megjelentek ugyan találgatások Monroe plasztikai műtéteiről, de a többség nem hitt ezekben, mert a színésznő maga volt a természetesség, ráadásul az ötvenes években még rendkívül ritkán végeztek ilyen műtéteket.

Dr. Gurdin eleinte Joan Newman álnéven jegyezte be híres páciensét, akinek valódi magasságát és súlyát is megőrizték az iratok: Monroe 167 centi magas volt és 52 kiló. Az állába ültetett implantátum hat évvel később felszívódott, s ekkor már asszonynevén, Marilyn Millerként írt orvosa a sztárról. Az utolsó röntgenfelvételek 1962. június 7-én készültek, két hónappal később Monroe megölte magát.

Kimaradt?