Markó Béla: megfontolandó az alkotmány módosítása

Az őszi parlamenti választásokig alapvetően nem fog változni a jelenlegi politikai helyzet – jelentette ki Markó Béla az Erdélyi Magyar Televíziónak nyilatkozva.

Az RMDSZ szenátora pénteken a Félsziget Fesztiválon tett látogatást. Úgy fogalmazott, a két politikai tábor közötti rendkívül kiábrándító közbeszéd, illetve az egymást rágalmazó politikusok rossz irányba terelik a politikumot. Szerinte az őszi parlamenti választások után fontolóra kell venni az Alkotmány módosítását.marko bela 2

„Én abban bízom, hogy miután meglesznek az őszi parlamenti választások, utána csak kialakul egy stabil helyzet, lesz egy stabil parlamenti többség, amely utána, nyilván, ha szükséges, az alkotmányt is módosíthatja. Szerintem szükséges" – hangsúlyozta.

Markó Béla szerint a törvény-, illetve alkotmányértelmezési problémákat csak az alaptörvény módosítása oldhatja fel. Az RMDSZ helyzetével kapcsolatban úgy fogalmazott, a szövetségnek egyetlen feladata van: jól szerepelni a parlamenti választásokon és létrehozni egy megkerülhetetlen parlamenti frakciót.

„A következő évek szempontjából döntő az, hogy hogyan szerepelünk a választásokon, hisz az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy az RMDSZ-t meg lehet kerülni" – fogalmazott Markó Béla.

Kimaradt?