Két helyszínen lehet átvenni az élelmiszersegélyeket Kolozsváron

Elkezdődött Kolozsváron a rászorulók támogatására szánt Európai Uniós forrásokból származó élelmiszersegélyek kiosztása. A PEAD 2013 program keretében szétosztott élelmiszersegélyeket két helyszínen vehetik át az arra jogosultak.

A Szentgyörgyhegyi út (Bulevardul Muncii) 8. szám alatti elosztóközpontban a munkanélküliek vehetik át a segélyt, valamint azok a családok és személyek, akik a 2001/416 -os törvény alapján a minimális garantált jövedelemben részesülnek.

A 400 lejjel kisebb nyugdíjjal rendelkezők, a súlyos fogyatékkal élők, az 1991/49-es törvény kedvezményezettjei, a veteránok és háborús özvegyek, forradalmárok, politikai elítéltek és mindazok akiknek kevesebb, mint 400 lej a jövedelme a Bácsi út 18. szám alatti elosztóközpontban vehetik át az élelmiszercsomagot.

Mindkét helyszínen hétfőn, kedden és szerdán 8,30 és 15,30 óra között, csütörtökön, 8,30-tól 16,30-ig, pénteken 8,30 és 13 óra között lehet átvenni a segélyt a személyazonossági okirat eredeti példányának felmutatásával. Ha az élelmiszersegélyre jogosult személy nem tud személyesen jelen lenni a csomag átvételekor, szükséges a meghatalmazott személy személyazonossági iratát, valamint a jogosult személyazonossági iratának eredeti példányát is bemutatni.

Kolozsváron mintegy 15 ezer személy jogosult élelmiszersegélyre, amely fehérlisztet, paradicsomlevet, kukoricalisztet, száraztésztát, zakuszkát, mézet, olajat, disznóhús-konzervet és cukrot tartalmaz.

Kimaradt?