Ötven bűzborzzal és egy férjjel él együtt egy amerikai nő

Bűzborzokat többen is tartanak háziállatként, de ki gondolná, hogy egy amerikai hölgy valóságos menhelyet alakított ki a házából, hogy befogadja az elhagyott kedvenceket?

Az 55 éves Deborah Cipriani az Egyesült Államok egyetlen ilyen menhelyét irányítja, ohio-i lakásában ötven borzot tart. Az öt hálószobával rendelkező lakást szabadon uralhatják az állatok, és kedvükre alhatnak az asszony ágyában is. Deborah nem érti az emberek csodálkozását, azt mondja, amikor rákérdeznek a furcsa hobbijára, ő visszakérdez: és te miért tartasz kutyát?

Szerinte teljesen mindegy, hogy kutya vagy borz, mindkettő szerethető, odaadó kedvenc, ráadásul mindegyik állatnak sajátos természete van, az ötvenből egyik sem hasonlít a másikra: „van amelyik kedves, van amelyik nem az, az egyik szeret az ágyamban aludni, a másik nem”.

Deborah és férje tizenhárom évvel ezelőtt vásárolták az első borzot, azóta egyre jobban szereti őket. Hajnali fél ötkor ébred, hogy megetesse és megmosdassa az állatokat, a munkából hazatérve mindent kezdhet elölről. Mára saját rajongói és rendezvénye van, amelyen mind találkozhatnak. A „Bűzborz Fesztivál” azt hivatott elfogadtatni az emberekkel, hogy ezek az állatok nem bűzölögnek, hanem kedves, szerethető lények.

 

maszol.ro/mirror.co.uk

Kimaradt?