A National Geographic magazin legjobb fotóival ünnepel (GALÉRIA)

1888 októberében adta ki első számát a National Geographic magazin, és azóta is a világ egyik vezető tudományos és ismeretterjesztő magazinja. Idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, melynek keretein belül visszatekintést nyerhetünk a leggyönyörűbb általuk készített fotókra - írja a Daily Mail alapján a pozitivnap.hu.

Az októberben megjelenő ünnepi szám fő témája az lesz, amit a szervezet teljes odaadással és hihetetlen módon művelt az évek alatt, s amiben a legprofibb: a fotográfia. A legjobb magazin díját megnyerő újság a születésnapi számban nagyszerű munkákat mutat a múltból, illetve azt is megtekinthetjük, hogy a jövő mit tartogat. A szám megjeleníti, hogy a magazin hogyan segített megmutatni a médián keresztül történő átalakulást, továbbá azt, hogy milyen hatással volt ránk, egyszerű emberekre az, hogy betekintést nyerhettünk - szinte tanúként - a történelembe.

„A fotózás egy erőteljes formája és eszköze az önkifejezésnek" - mondta Chris Johns, a National Geographic magazin vezető szerkesztője. Megosztani, amit látsz és tapasztalsz a kamerán keresztül, rendkívül egyedi dolog. Lehetővé teszi, hogy kapcsolatot teremts, mozgasd és inspiráld az embereket a világ minden táján.

Az ünnepi szám egyik különleges része, hogy a magazin hangot ad az olvasóknak és a nézőknek, akik segítettek a közösséget beindítani és fontos tényezői voltak a fotográfia és az újságírás együttes megőrzésének. Október 1-jén minden fotórajongóhoz felkérést intéztek, hogy terjesszék be fotóikat és vegyenek részt egy digitális pályázaton, amelyen a magazin részeként egy újonnan tervezett, fotó megosztó felület, a „Your Shot" áll majd rendelkezésükre kreativitásuk kibontakoztatásában.

<p style=Hűsölés: Kína, 2011 - Gerlinde Kaltenbrunner ellenőrzi azokat a köteleket, amiket a csapat heteken keresztül javított az egész út mentén. A kötél összesen 9,000 láb hosszúságú." src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery270/Natgeo_husoles.jpg"> <p style=Emberiség: Mumbai, India, 2011 - Randy Olsonnak szabályosan vadásznia kellett a pillanatot, hogy el tudja fogni a tömeget a Churchgate Stationban. Szüksége volt egy helyi segédre, aki a fáradságos eljáráson keresztül a segíts" src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery270/natgeo_emberiseg.jpg"> <p style=Yee haw: Texas - 1939 A cowboynő épp aprót dob egy parkolóórába, hogy hozzá erősíthesse a lovát. Amikor ezt a fotót készítették, El Paso még egy nyugodt város volt sok marhafarm-lakossal és lótenyésztővel." src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery270/natgeo_gyia.jpg"> <p style=Ikon: Steve McCurry által készített, ikonná vált 1985-ös pakisztáni menekülttáborban levő fiatal afgán lány fényképe, amely a leghíresebb fedőkép lett a magazin történelmében." src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery270/natgeo_ikon.jpg"> <p style=Kapcsolat: Brazzaville, a kongói Köztársaság, 1990 - Jou Jou, egy fogolycsimpánz, kezével kapcsolatot teremt a legendás primatológus, Dr. Jane Goodall fejével." src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery270/natgeo_kapcs.jpg"> <p style=Kétségbeesés: Kuvait, 1991 - Annak köszönhetően, hogy az öbölháború alatt olajmezőket égetnek, a tevék bokrokért és vízért fosztogatnak reménytelenül Dél-Kuvaitban. A régiók frontvonal-fényképei, - amiken pusztított az emberi" src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery270/natgeo_ketsegbe.jpg"> <p style=Lélegzetelállító látvány: 2010, Dzitnup, Mexikó - Sztalaktit himbálózik egy úszó fölött, akit csupán egyetlen napsugár világít meg. A Xkeken cenote,, egy természetes kút a Yucatánban, a Maják hiedelme szerint az alvilágba vez" src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery270/natgeo_kut.jpg"> <p style=Szívszaggató: Afganisztán, 2010 - Noor Nisa 18 éves volt és terhes, amikor elfolyt a magzatvize. A férje be akarta vinni a kórházba, de az autója meghibásodott, ezért elindult egy másik járművet keresni. A fényképész segítség" src="https://maszol.ro/uploads/foto/gallery270/natgeo_szivszaggat.jpg">

Kimaradt?