X-Faktor: elege lett az erdélyiekből az RTL-Klubnak?

Míg tavaly két romániai magyar versenyzője (Antal Timi és Csobot Adél) is volt a magyarországi X-Faktor legjobb 12 énekest felvonultató döntőjének, a tehetségkutató idei, hétvégén kezdődő élő show-jában már nem lesz egyetlen erdélyi előadó sem.

Aki lehetett volna, az a sepsiszentgyörgyi Ráduly Botond „Manó”, aki korábban a román X-Faktor döntőjének harmadik fordulójába jutott. Magyarországon azonban nem kellett a tehetségkutató szervezőinek. Pedig mentora, Tóth Gabi nagyon dicsérte őt a mentorok házában.

„A legnagyobb energiákat ő adta a válogatáson, és most énekelt a legjobban” – mondta előadása után a nővérének, Tóth Verának, majd később is, amikor a döntését közölte Botonddal, csupa szépet és jót mondott neki. Egyetlen kivétellel. „Merész vállalás volt eljönni ide, de jól tetted. Nagy hatással voltál ránk, de még fel kell szabadulnod” – magyarázta Tóth Gabi a vasárnap este közvetített "zsűrizésen", majd útjára engedte a székelyföldi fiút.

Manót nagyon megviselte a döntés, számára ezzel véget ért egy álom, hogy Magyarországon is sikert arathasson. „Természetesen nagyon fájt, és csalódás volt, hogy nem jutottam be az élő show-ba, de el kellett fogadnom a helyzetet. Nehéz megmondani, miért estem ki, de az biztos, hogy nagyon erős volt a mezőny. Rá-adásul hét énekes közül kellett választani. Sajnos most nem fértem bele” – nyilatkozta a Blikknek az énekes.

Kimaradt?