Feszültnek ígérkezik az USL vezetőségi ülése

Fontos döntések várhatók a kormányzó Szociál-Liberális Szövetség (USL) hétfői vezetősége Liviu Dragnea szerint. A Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára vasárnap este a B1TV-ben elmondta, arról tárgyalnak, hogy megmarad-e jelenlegi formájában a pártszövetség.

Dragnea szerint a feszültségeket az USL-ben Crin Antonescu okozza. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke ugyanis többször támadta az utóbbi napokban Victor Ponta kormányfőt és a PSD-t. „Ezek a bírálatok nagyon sok rosszat tettek a pártszövetségnek” – mondta.

Kijelentésének közvetlen előzménye, hogy Crin Antonescu vasárnap a PRO Tv-nek adott interjúban arról beszélt: lemond az államfő-jelöltségről, ha a felmérések azt mutatják, hogy Victor Ponta esélyesebb a tisztség elnyerésére. Ebben az esetben azonban a kormányfői posztot a liberálisoknak kell megkapniuk.

Ezzel kapcsolatban Liviu Dragnea ingerülten jegyezte meg a B1TV-ben: „Lehet, hogy Antonescu az USL ellenében indulna az elnökválasztásokon. Ha van ilyen terve, még nem osztotta meg velünk” – jelentette ki.

A PSD főtitkárával ellentétben Victor Ponta vasárnap arról beszélt: az USL „szokásos” vezetőségi ülését tartja hétfőn, amelyen a parlamenti és a kormányzati prioritásokról döntenek. „Crin Antonescu nem tartozik nekem semmilyen magyarázattal. Ha van valamilyen terve, amiről nem tudunk, gondolom, elmondja az ülésen” – fogalmazott a miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy nincs szándékában indulni a jövő évi elnökválasztáson.

Kimaradt?