A magyar főkonzul is szolidarizál Lakó Péterfi Tündével

Zsigmond Barna Pál csíkszeredai magyar főkonzullal együtt vásárolt pénteken a marosvásárhelyi November 7. piacon Lakó Péterfi Tünde, akit korábban megbüntetett a közösségi rendőrség, mert kétnyelvű árcédulákat osztogatott az árusoknak.

Erről Lakó számolt be péntek este a blogján. Mint írja, a diplomata kereste fel telefonon, s javasolta, hogy együtt menjenek el a piacra. Beszámolója szerint a főkonzullal együtt magyar és román árustól egyaránt vásároltak, Zsigmond Barna Pál pedig megköszönte egy Dolj megyei román árusnak, hogy kétnyelvű árcédulákkal kínálja portékáit. A piacon vásárolt árut egy üveg pezsgővel megtoldva a diplomata ajándékba adta Lakó Péterfi Tündének.

„Tisztelettel és nagy szeretettel szeretném megköszönni Dr. Zsigmond Barna Pálnak, hogy ezt a gesztust felém és felénk, vásárhelyi magyarok felé megtette, és hogy a segítségét felajánlotta. Jelzésértékű volt a vásárlásunk, ahogy ő fogalmazott: Ez ilyen egyszerű, így tudunk mi vásárolni, magyar és román árustól egyaránt” – olvasható a blogján.

Mint ismert, korábban az RMDSZ is segítséget ajánlott fel Lakó Pétefi Tündének, akinek ügye a diszriminációellenes tanácshoz került. Megbüntetését pénteken az Erdélyi Magyar Néppárt is elítélte.

Kapcsolódók

Kimaradt?