Megtalálták Magyarország legrégebbi facebookozóját

A 444.hu a The Faces of Facebook alkalmazás segítségével megtalálta azt a magyarországi felhasználót, aki 2005-ben elsőnek csatlakozott az akkor még a thefacebook.com címen elérhető közösségi oldalhoz. Pór Gábornak hívják, 45 éves, részmunkaidős könyvtáros mesterdiplomával a University of Washingtonról, és közben weblapkészítésből él.

„Bár nem emlékeztem a pontos dátumra, de a Facebook megjegyezte, hogy 2005. február 14. óta vagyok tag. (…)A legélénkebb emlékem az, hogy milyen zavaros volt az átállás a thefacebook.com-ról a facebook.com-ra. Egy ideig mindkettő működött, és nem volt elég információm arról, hogy a “the”-s meg fog szűnni. Lassan szoktam meg az új dizájnt” – mesélte a portálnak Pór Gábor.

Mint monda, a Facebookon az első időkben főleg képeket nézegetett, illetve keresett, hogy van-e magyar, vagy hasonló érdeklődésű ember. „Akkoriban a saját netwörkbe tartozó emberekhez jobban hozzá lehetett férni. Azaz mivel én egyetemi emailcímmel iratkoztam fel, az UCSB-s diákok adatlapjaiból többet láttam, mint mondjuk a Harvardra járókéból. Ebből következett, hogy kizárólag UCSB-s ismerőseimmel voltam akkor kapcsolatban a Facebok-on” – magyarázta.

 

Kimaradt?