Kipakolt válásáról Sarkozy volt felesége

Először beszélt válásáról Cécilia Attias, a volt francia államfő, Nicolas Sarkozy volt neje. Az Elle című magazinnak adott interjúja pénteken jelenik meg. A beszélgetés apropóját az adta, hogy október 9-én jelenik meg a volt francia first lady önéletrajzi kötete Une envie de vérité (Igazságvágy) címmel.

Huszonöt évi együttélés után Cécila alig öt hónappal azután vált el férjétől, hogy megválasztották köztársasági elnöknek. „Bűnösnek éreztem magam, de a bűntudat nem ad semmit, steril, rosszabb, mint a sajnálat” – mondta a volt francia first lady az interjúban, amelyből a francia hírügynökség közölt részleteket.

Cécilia Attias válását Nicolas Sarkozytől „egy teljesen személyes dolognak” nevezi. „Ami velünk történt, az banális dolog. Véletlen, hogy a férjem éppen a köztársasági elnök volt. De a válásban nem volt semmi bátorság, ezt kellett tennem, ahhoz, hogy összhangban legyek önmagammal” – mondta.

Volt férjét kétarcú embernek nevezte Sarkozy exfelesége. „Különös, hogy ez az ember, aki a magánéletben soha nem emeli fel a hangját, ennyire impulzív képet alakított ki magáról a médiában” – vélte Cécilia.

A Sarkozy számára vesztes tavalyi elnökválasztási kampány tanulságáról a New Yorkban élő Attias azt mondta: „a szélsőségesek között keresett új választókat, miközben bármelyik politológus megmondja, hogy Franciaországban, mint minden nagy demokráciában a választásokat középről lehet megnyerni”.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a volt férje indulni-e a 2017-es elnökválasztáson, Cécilia, aki kiváló kapcsolatban áll Sarkozyvel, azt mondta, hogy „fogalma sincsen”. Ugyanakkor hozzátette: „a politikában egyetlen ajtó sem zárul be soha teljesen”. 

Nicolas és Cécilia Sarkozy 1996-ban házasodott össze, és 2007 októberében váltak el. Egy közös gyermekük született, Louis, aki most 15 éves.

Kimaradt?