Háromféle anyóstól rettegnek a házasok

Egy felosztás szerint kétféle típusát különböztethetjük meg az anyóstársadalom „alvilágának”: a cetcápát és a fehér cápát. A cetcápa csupán rossz hírnévvel rendelkezik, igazából ártalmatlan, nem úgy a fehércápa anyós, akinek három típusát mutatja be a karpatinfo.net:

Az uralkodó mintaanyuka típussal az a gond, hogy nem tud gyermekére önálló emberként tekinteni, így félelemmel tölti el egy olyan társ megjelenése, aki a gondoskodó szerepkört torpedózza meg. Ez esetben fontos, hogy már a házasság kezdetén határokat szabjanak a felek, időpontokat jelöljenek ki a látogatásra, és udvariasan meghallgassák a javaslatokat, de ne engedjék elhatalmasodni az anyósuralmat.

A csendes terrorista halkan, de kitartóan kritizál, szépen lassan szőnyeg alatt bomlasztja menye vagy veje idegeit. Nincsenek trágár minősítések, helyette azonban félreérthetetlen inzultálással kell megküzdeni. Mindez akár évtizedekig is eltarthat, épp ezért ajánlott minél hamarabb tisztázni nyíltan a problémákat.

A drámakirálynő folyton valamilyen betegségtől szenved. Mindegy hogy igazi vagy képzelt, központi helyet foglal el az életében. A kedvenc témái között van a halál, végbéltükrözés és a vírusok különböző válfajai. Ha valóban megbetegszik, beveti az érzelmi zsarolás eszközét, és folyamatosan bűntudat próbál kelteni mindkét félben. Rengeteg türelemre van szükség hozzá és jó emberismeretre, hogy a felesleges drámákat ki lehessen szűrni és figyelmen kívül hagyni.

 

Kimaradt?