Tömeges baleset Csernátonban tíz sebesülttel

Súlyos közúti baleset történt a háromszéki Csernáton területén. Két autó frontálisan ütközött, tíz személy sérült meg, egyikük élete veszélyben van, tudtuk meg a rendőrségtől.

Ion Popa Kovászna megyei rendőrparancsnok a maszol.ro-nak elmondta, hétfőn este 10 órakor az 112-es hívószámon riasztották a hatóságokat, hogy a 11-es országúton, Csernáton területén tömeges baleset történt. A nyomozók megállapították, hogy egy Brassó megyei személyautó vezetője Kézdivásárhely irányából tartott hazafele, amikor a fáradtság miatt elvesztette uralmát járműve fölött, átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy személyszállító mikrobusszal.

A balesetben a két autó tíz utasa sérült meg súlyosan. A balesetet okozó sofőr a szétroncsolódott járműbe szorult, a gépkocsi kigyulladt, ezért végtagjain negyedfokú égési sérüléseket szenvedett. Az ütközés miatt leszakadt a lépe és belső vérzéssel szállították a Brassó megyei kórházba, élete veszélyben van – számolt be Ion Popa rendőrparancsnok.

A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) és a mentőszolgálat hat mentőautóval, egy SMURD rohammentővel és egy feszítő-vágó felszereléssel ellátott járművel érkezett a helyszínre. Az autóba szorult férfit kiszabadították a roncsokból és Brassóba szállították. A másik kilenc sérültet a sepsiszentgyörgyi kórházban kezelik – tájékoztatott Marius Tolvaj a Készenléti Felügyelőség szóvivője. A baleset sérültjeit lábtörésekkel, koponyasérülésekkel, és más zúzódásokkal látták el a sepsiszentgyörgyi orvosok, tudtuk meg Török Zsuzsannától, a háromszéki mentőszolgálat vezetőjétől

Kimaradt?