Közeleg a háromszéki gasztro-fesztivál

Új időpontban és új helyszínen töltenek idén közel egy kilométernyi kolbászt Háromszéken. Két hét múlva Sepsiszentgyörgy központjában szervezik a tizenegyedik Háromszéki Kolbászparádét együtt a Töltöttkáposzta Fesztivállal, jelentette be a szervező Bagoly Miklós. Az Asimcov vállalkozói szövetség elnöke szerint ezentúl május helyett októberben szervezik a rendezvényt, amely közelebb van a disznóvágások időszakához, illetve a sportcsarnokból a városközpontba költöztetik azt, mivel ezáltal közelebb kerül a közönséghez és így több látogatót tudnak megszólítani.

A korzón két nagy sátrat állítanak fel a mintegy 50 kolbásztöltő csapat számára, akik közel egy kilométernyi kolbászt töltenek majd október 12-én. A csapatonként 300 lejes benevezési díjért a résztvevők kapnak tíz kilogramm sertéshúst, ezt kell majd saját kézi szerszámokkal megdarálni, fűszerezni és feltölteni. A zsűri pontozza a csapat öltözetét, a szervezést, az asztaldíszítést, a kolbásztöltés folyamatát, a késztermék ízét, állagát és küllemét. A rendezvény célja a helyi gasztronómia népszerűsítése, de turistavonzó jellege is van, hiszen az ország más megyéiből és Magyarországról is érkeznek csapatok.

A társszervező Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Szövetségének elnöke, Kovács István elmondta: október 13-án, vasárnap Töltöttkáposzta Fesztivállal folytatódik a gasztronómiai rendezvény. Ezen 10-15 csapat részvételére számítanak.

A Kolbászparádé fődíja egy négyszemélyes külföldi kirándulás valamint az október végi Békéscsabai Kolbász Fesztiválon való részvételi lehetőség. A szervezők a gasztro-fesztivál internetes oldalán várják a kolbásztöltő és töltött káposzta készítő csapatok jelentkezését.

Kimaradt?