Juhos Gábor teljesítette székelyföldi maraton-körútját

Juhos Gábor magyarországi maratonfutó megtette az utolsó 26 kilométeres távot Balavásár és Marosvásárhely között pénteken. A székelyhídi születésű atléta ezzel több mint 500 kilométeren keresztül, 91 helységben fenyőfát ültetve teljesítette a szeptember 15-én elkezdett, Maraton Székelyföldért elnevezésű sportfutását, amellyel a székelyföldi autonómia fontosságára kívánta felhívni a figyelmet, és amelynek fő támogatója az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) volt.

Az utolsó napon a város szélén a maratonfutóhoz csatlakozott Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke, Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke, Kirsch Attila, az EMNT Maros megyei elnökségi tagja, honosítási irodavezető, és hosszabb, rövidebb távot befutó önkéntesek, szimpatizánsok.

Marosvásárhelyen a maratonfutókhoz csatlakozott Jakab István, az Erdélyi Magyar Néppárt városi szervezetének elnöke is. Több mint száz szimpatizáns várta a befutókat a Keresztelő Szent János Plébánia udvarán délután 15 órakor. A marosvásárhelyi EMNT Juhos Gábor sportteljesítményét emlékéremmel, sportkupával, érdemoklevéllel, ajándékkönyvekkel és egy nagy üveg pezsgővel jutalmazta. 

Kimaradt?