Épül a „falu a városban” Csíkszeredában

Csütörtökön kezdték el a csíkszeredai dendrológiai parkban a 7határ gazdaportál, a Fiatal Gazdák Egyesülete és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által szervezett Falu a városban nevet viselő hétvégi rendezvény helyszínének kiépítését, amely pénteken folytatódik.  

„Elkészültek már a karámok, illetve a vásáros standok, egy önjáró permetezőt, valamint egy kombájnt is a rendezvény helyszínére vittünk. A tulajdonképpeni „falu” építése ma kezdődik, és reggeltől estig tart. Az állatokat majd szombat reggel hozzuk be a rendezvény helyszínére” – tájékoztatott megkeresésünkre Mihály László szervező, a 7határ portál igazgatója.

A szombaton és vasárnap zajló, változatos programokat felvonultató rendezvényen bárki betekinthet a különböző tájegységek falvainak mindennapjaiba. Lesz esztena, állatsimogató, és különböző háziállat-fajták kiállítása is. Emellett a rendezvény során a szervezők betekintést nyújtanak a hagyományos, házi készítésű ételek elkészítésének folyamatába, továbbá a hagyományos helyi termékek vására sem marad el.

A rendezvény célja közelebb hozni, illetve bemutatni a városon élőknek, – főként azoknak a gyerekeknek, akik már nincsenek kapcsolatban a falvakkal – a falusi élet mindennapjait, hogy észrevegyék, nem is olyan egyszerű a reggeltől estig dolgozó falusi ember élete.

Kimaradt?