Magyarországnak is van jetije?

Magyarországnak is van jetije, legalábbis szemtanúk az interneten az ország különböző pontjain előforduló erdei lényről számolnak be – írja a Bors. A fanyűvőnek is hívott fehér szőrű, 2–3 méter magas, majomszerű ember létezését ugyanakkor sokan kétségbe vonják.

„Székesfehérváron lakom, Feketehegyen. Három éve nyáron egy este nagyon összevesztem a családommal és elindultam sétálni. Egy réten mentem keresztül egy domboldal mellett. A telihold fénye tökéletesen kirajzolta a domb vonalait, amikor hirtelen megláttam egy körülbelül háromméteres, iszonyatosan vékony embert átfutni egyik bokortól a másikhoz” – írta levelében az egyik szemtanú a Kriptozoologia oldal szerkesztőjének.

A szemtanúk ugyanazokat a jellegzetességeket emelik ki: a lénynek fehér színű, de nem sűrű szőre van. Alkata vékony, de fizikailag igen erős. A többség 190–230 centiméter közöttire tippelte magasságát. Kezei a térdéig érnek, az ujjai nagyon hosszúak. A Kriptid oldalra egy szemtanú beküldött egy fényképet is, amin állítása szerint a fanyűvő látható.

A fotó hitelességét többen kétségbe vonták, készítője mindvégig kiállt annak eredetisége mellett.

Kimaradt?