Sârbu: „egyelőre” Antonescu az elnökjelölt

Egyelőre Crin Antonescu a Szociálliberális Szövetség (USL) elnökjelöltje – szögezte le Ilie Sârbu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátusi frakcióvezetője a gandul.info-nak adott interjúban. Sârbu azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy habár egy pártnak mindig nagyon mindössze egyedüli támogatóként sikerre vinni pártfogoltját az elnökválasztásokon, a PSD ezt meg tudja tenni.

A mi álláspontunk az, hogy a szövetség elnökjelöltjét nem a felmérésekre alapozva kell kijelölni. Az USL elnökjelöltje egyelőre Crin Antonescu – szögezte le.

A liberális Antonescu és a szociáldemokrata Ponta között elmérgesedett viszonyról a szenátusi frakcióvezető úgy vélekedik: nincs szó visszafordíthatatlan szembefordulásról. Mint mondta, még mindig van idő a megbékélésre, csak akkor kell hátat fordítani egymásnak, ha világosan látszik, hogy együtt már nem tudnak dolgozni.

Ilie Sârbu hangsúlyozta: az USL jelöltjének egyelőre reális esélye van arra, hogy az elnökválasztásokat megnyerje, egyelőre nem merült fel, hogy a PSD saját jelöltet indítson.

Kimaradt?