Hogyan raboljunk kecskét ragasztószalaggal?

Formabontó módszerekkel loptak el huszonhárom kecskét Hawaii fővárosában egy farmról úgy, hogy közben a telihold is nehezítette a munkát. Az elkövetők egyszerű módszert használtak: ragasztószalaggal némították el a jószágokat.

Az esetről a Kahuku Goats farm tulajdonosa, Keal Pontin számolt be a sajtónak, aki tízezer dollárra taksálja az eltulajdonított kecskét értékét. Nem volt nehéz kitalálnia, hogy mi történt, a tettesek ugyanis hátrahagytak köteles és ragasztószalagot, amiből az is kiderült, hogy az állatokat a kerítésen átdobva lophatták el.

A gazda keserűen jegyezte meg, huszonegy kecske ráadásul vemhes is volt, már a gondolat is beteggé teszi, ha arra gondol, mit élhettek át a közel két méter magas kerítésen átcsempészett jószágok. Kiwi nevű kedvencéről megjegyezte, a karjaiban nőtt fel, olyan volt számára, mint egy családtag. A honolului rendőrség dolgozik az ügyön, a gazda pedig reméli, hogy mielőbb megtalálják az állatait. A híradó szerint nevetségesen alacsony áron, 20 és 100 dollár között szabadultak meg a tolvajok néhány kecskétől.

 

 

Kimaradt?