Eltemeti luxuskocsiját, hogy halála után is használhassa

Chiquinho Scarpa báró a fáraóktól vette az ötletet, hogy eltemesse legféltettebb vagyontárgyait, amiket aztán a túlvilágon szeretne használni. A félmillió dolláros Bentley-vel kezdi.

A fáraók életéről szóló dokumentumfilm hatására úgy döntött egy vagyonos brazil üzletember, hogy eltemeti Bentley Continental Flying Spur típusú luxusautóját, abból a célból, hogy halála után a túlvilágon is furikázhasson vele. Chiquinho Scarpa a közösségi oldalán tette közzé meghökkentő ötletét, amihez fotót is mellékelt. A képen ő maga látható Sao Paolo-i villájának kertjében, háttérben az elföldelésre váró autóval, az előtérben pedig a kiásott gödörrel.Hogy Scarpa úr tényleg komolyan gondolja-e az ötletét, azt csak azután fogjuk megtudni, hogy valóban elásta az autóját, de a kétkedőknek folyamatosan válaszol a közösségi oldalán. „Láttam egy filmet a fáraók temetkezési szokásairól, amiben a legértékesebb kincseikkel együtt temették el őket. Úgy döntöttem, hogy én is ezt szeretném tenni, ezért az autómmal kezdem, ami az egyik legdrágább vagyontárgyam” – érvelt a brazil üzletember, aki 2009-ben közel két hónapot töltött kómában egy gyomorműtét után.

Sokan pazarlásnak tartják, amit csinálni akar, és inkább azt javasolják neki, hogy az autó árát fordítsa jótékony célokra, vagy agglegény lévén fogadjon örökbe egy brazil családot. Scarpa viszont hajthatatlannak tűnik és kijelentette, hogy nem akar családot, az autót pedig viszi magával a túlvilágra.

Kimaradt?