Rajtaütöttek az autókkal kereskedő bűnszervezeten

Kilenc háromszéki magánszemély és egy cég ellen indított eljárást a rendőrség autók törvénytelen forgalomba írása és dokumentum-hamisítás miatt Kovászna megyében, tájékoztatta a maszol.ro-t Marin Nicoleta. A megyei rendőrségi szóvivő közölte: a csütörtöki rajtaütés során 12 sepsiszentgyörgyi és környékbeli lakásból több dokumentumot, nyolc laptopot és nyolc asztali számítógépet foglaltak le. Emellett kilenc magánszemély és egy cég ellen indítottak eljárást, minden érintett szabadlábon védekezhet.

Érdeklődésünkre a rendőrségi szóvivő nem szolgált arra vonatkozó információval, hogy a gyanúsítottak között van-e olyan hatósági személy, aki segítette a bűnszervezet tagjait. Arra sem adott választ, hogy a bűnszervezet mióta tevékenykedik és hány gépkocsit íratott forgalomba hamis dokumentumok alapján. Marin Nicoleta a nyomozás biztonságára hivatkozva tagadta meg a válaszadást.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön a Kovászna megyei Törvényszék által kibocsátott rendelet alapján, 12 sepsiszentgyörgyi és környékbeli lakásban tartott házkutatást a rendőrség. Céljuk egy autókkal kereskedő, és a forgalomba helyezéshez szükséges dokumentumok hamisításával foglalkozó bűnbanda felszámolása. Az akcióban 52 rendőr vett részt.

Háromszéken 2009 márciusában hasonló módon számoltak fel egy 19 fős bűnszövetkezetet, amelynek tagjai hamis gépkocsivezetői jogosítványok megszerzésével és gépkocsik törvénytelen forgalomba helyezésével foglalkoztak.

Kimaradt?