Már csak erdei úton közelíthető meg Kommandó

Csak erdei utakon lehet megközelíteni Háromszék legmagasabb pontján fekvő települést, Kommandót. A szerdai heves esőzés földcsuszamlást idézett elő, aminek következtében beomlott a község és Kovászna közötti megyei út egy része, és beszakadt egy hídfő.

A rendőrség egy ideig engedélyezte, hogy egy sávon közlekedjenek az autók, csütörtökön azonban teljesen lezárták a veszélyessé vált útszakaszt. A javítási munkálatok sürgősek, hiszen ez az egyetlen út, amelyen megközelíthető Kommandó.

Az 1100 méteren fekvő településre jelenleg két erdei úton lehet feljutni, tájékoztatott a rendőrség. Nicoleta Marin szóvivő szerint személygépkocsikkal Papolc irányából jó minőségű erdei úton lehet megközelíteni a települést, a teherautóknak pedig a Bodzaforduló – Zabrató – Kommandó útvonalat javasolják.

Kovács Ödön megyemenedzser lapunknak elmondta: elkezdték az út helyreállítását, reményeik szerint hétvégéig újra járhatóvá teszik. A háromszéki önkormányzat sürgősségi pénzalapjából 50 ezer lejt költenek erre a célra, mondta a megyemenedzser, aki szerint a Kovászna és Kommandó közti útra ráférne egy nagyjavítás, de nincsen rá pénzalap. 

Kimaradt?