Oktatási támogatást nyújt a Studium Alapítvány

A Studium Alapítvány, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Református Kollégium vezetői közös sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön Marosvásárhelyen arról, hogy az alapítvány 700 ezer forint értékben nyújt támogatást iskolai felszerelésekre.

A pénzt a Bethlen Gábor Alap által meghirdetett pályázaton nyerték, azzal a céllal, hogy iskola felszereléssel lássák el a Bolyai Farkas Elméleti Líceumot és a Református Kollégiumot – ismertette Vass Levente, a Studium Alapítvány vezetője, hozzátéve azt is, hogy a marosvásárhelyi civil szervezet az elsők között volt az összeg és mennyiség szempontjából a támogatottak sorában. „Az oktatásra akarunk még nagyobb figyelmet fordítani, támogatni azt, hogy még felkészültebb gyerekek jöhessenek az orvosi egyetemre, vagy más romániai egyetemekre” – hangsúlyozta Vass.

Kali István, a Studium Alapítvány munkatársa, bemutatta, hogy a 700 ezer forintot mire költik, mivel támogatják az iskolát. A cél a régi táblák lecserélése volt interaktív táblákra, ebből az összegből hármat tudnak megvásárolni, illetve egy egész sor taneszközt, egyeztetve a tanítónőkkel: mérőpohár-készletet, logikai készletet és olyan eszközöket, amelyek a korszerű oktatást segítik, a kisiskolások előmenetelét szolgálják. A terv az, hogy az elkövetkezendő években más iskolákra is kiterjesztik ezt a projektet, hogy kisiskolásokat és egyetem előtti oktatást támogassanak.

A további tervekről szólva Vass Levente elmondta, a projekt folytatásaként a két iskolával közösen eldöntötték, hogy az alapítvány 15 éves fennállását egy Budapest Bár jótékonysági koncerttel ünnepelik október 9-én, amelynek a bevételét ugyancsak a két iskola támogatására ajánlják fel, hogy a már meglevő felszerlését felújítsa, a didaktikai eszközeit kiegészítse. Az alapítvány együttműködési partnerséget kötött a két iskola vezetőségével, illetve a Magyar Újságírók Romániai Eegyesületével a célok megvalósítása érdekében.

A sikeres jótékonykodás érdekében a Studium Alapítvány kéréssel fordul az RMDSZ-hez, az EMNT-hez, az ENMP-hez, az egyházakhoz és az oktatásért cselekvő civil alapítványokhoz, hogy segítsenek a meghívók széthordásában, a civil lakosság tájékoztatásában, az adománygyűjtés megszervezésében.A szervezők a koncert napján bemondják, hogy mennyi összeg gyűlt össze, átlátható módon felajánlják azt pályázati kiírással az eszközvásárlásra.

 

Kimaradt?