Precedens nélküli razzia: bűnbandát számolnak fel Háromszéken

Háromszéki bűnbandára csapott le csütörtökön a rendőrség. A déli órákban még zajlottak a házkutatások a lopottautó-kereskedéssel és irathamisítással gyanúsított bűnszövetkezet tagjainál.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Marin arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Kovászna Megyei Törvényszék által kibocsátott engedély alapján csütörtökön egy időben 12 sepsiszentgyörgyi és környékbeli lakásban tart házkutatást a rendőrség.

Céljuk egy lopott autókkal kereskedő és beíratási dokumentumok hamisításával foglalkozó bűnbanda felszámolása. Az akcióban 52 rendőr vesz részt. A rendőrségi rajtaütés részleteiről a későbbiekben beszámolunk.

Kovászna megyében öt éve, 2009 márciusában hasonló módon számoltak fel egy 19 fős bűnszövetkezetet, amelynek tagjai hamis gépkocsivezetői jogosítványok megszerzésével és törvénytelenül forgalomba írt autókkal foglalkoztak. A vádlottak között volt a Kovászna megyei hajtási engedélyek kibocsátásával és gépkocsik bejegyzésével foglalkozó hivatal 5 alkalmazottja, a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal adóosztályának egy dolgozója, négy sofőroktató, a háromszéki Készenléti Felügyelőség (ISU) egy altisztje és több olyan civil személy, aki közvetített a hamis hajtási jogosítványokat kiállítók és az autókat jogtalanul beírató személyek között.

 

Kimaradt?