Meghalt a mangalicák által összemardosott magyar aggastyán

A gondos kórházi kezelés ellenére kedden este a kórházban meghalt az a 86 esztendős magyarországi férfi, akire saját házának telkén támadtak felbőszült mangalicák a Nógrád megyei Kozárdon augusztus végén. Felesége túl van az életveszélyen.

A Bors úgy tudja, a 86 éves idős férfinél már vasárnap komplikációk jelentkeztek, újabb műtéteket kellett rajta végrehajtani, de végül a keringése összeomlott, és a szervezete feladta a küzdelmet. Elrendelték a hatósági boncolást, hogy az döntse el, halála összefüggésbe hozható-e az elszenvedett sérülésekkel.

Még augusztus végén a Nógrád megyei Kozárd szélén lévő mangalicatenyészetből kiszökött legalább 20-30 sertés. Az állatok portyára indultak, s a lehullott gyümölcsök erjedő illatát követve jutottak el a közeli K. házaspár telkére, ahol a család kutyája vad ugatással próbálta kívük tartani az idegen állatokat. A disznók végül megvadultak, és leteperték az idős nőt, valamint a segítségére érkező férjét.

A házaspárt a salgótarjáni kórházban ápolták, a 78 éves K. Balázsné már túl van az életveszélyen.

A házaspárra támadó konda két legagresszívebb mangalicáját a baleset másnapján levágták, s az egyik fejét megküldték a Nébih állat-egészségügyi diagnosztikai laboratóriumába, ahol kiderült, hogy az állat nem volt veszett. Ezenfelül még egy kísérleti állatoltásos vizsgálatot végeznek, aminek szeptember vége felé lesz eredménye.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folyik a nyomozás a bûn­ügyi osztályon, továbbra is ismeretlen tettes ellen.

Kimaradt?