Tudatlan trollok pocskondiázzák Miss Amerikát bőrszíne miatt

Indiai származású lányt választottak Amerika szépének vasárnap este, mire sokan arabozni kezdtek.„Egy arab nyeri az amerikai szépségkirálynő-választást. Tipikus." - ilyen, és ehhez hasonló tartalmú kommentáradat indult meg azt követően, hogy Nina Davuluri vasárnap megnyerte a Miss America 2014 versenyt. Az indiai szülőktől származó lány 1989-ben New Yorkban született, és előzőleg a New York-i szépségkirálynő-válasz győztese volt.

A kommentelők egy részét azonban alighanem csak a bőrszíne ihlette meg, legalábbis a Buzzfeed portál gyűjtése szerint bírálói utána sem néztek származásának. Többen learabozták, sőt sokan azon akadtak ki, hogy a szeptember 11-i terrortámadás évfordulójára pár nappal hozták ki éppen őt győztesnek. Volt, aki egyenesen az al-Kaida terrorszervezet tagjának nevezte.

Mások olyan megjegyzéseket tettek, amely alapján olyan bevándorlónak látják a lányt, mint amilyenek a gyorséttermekben, közértekben dolgoznak és vásárolnak. „Miss America? Talán inkább Miss 7-11" - szólt az egyik tweet (a 7-11 egy olcsó diszkontlánc neve), más így durváskodott: „Egy nagy, csípős csirkehúsos szendvicset kérek teljes kiörlésű bagettben, Miss America" - utalt a másik arra, hogy Davulurinak egy szendvicsbüfé pultja mögött lenne inkább a helye.

Ezzel egyidőben sokan a „valódi Miss America" fotómotázsát kezdték keringetni a neten, ő a szőke Theresa Vail, Miss Kansas volna szerintük, aki szereti a hazáját (katonaruhás fotó), imád vadászni (íjazós fotó), szereti a tetkókat (fürdőruhás-tetkós fotó), és hát láthatóan szőke, fehér bőrű. Az egyik tweetelő egyenesen azon sajnálkozik, hogy sem az elnök, sem a szépségkirálnyő nem valódi amerikai.

A trollok több államban felelősségre vonhatók és büntethetők, Arizónában börtön is járhat a trollkodásért. Ha egy hozzászólás rágalmazó, személyiségi jogokat sértő kifejezéseket tartalmaz, akkor a trollt bárki feljelentheti, aki látta a bejegyzést.

 

Kimaradt?