Freud unokája perverz szerető és perverz apa volt

A világhírű osztrák pszichiáter unokája, a 88 évesen 2011-ben elhunyt híres festő, Lucian Freud életéről könyvet adtak ki, amely több féltve őrzött családi titkot felfed, többek között azt, hogy Sigmund Freud leszármazottja javíthatatlan nőcsábász és pocsék apa volt.

Híres nagyapja elméletét teljesen magáévá tehette, mert sosem fojtotta el szexuális étvágyát, sőt rendesen kiélte azt. Ötszáz szeretőjének harminc gyermeket nemzett, de látni se akarta őket, csak ha lefesthette. Lányait, közülük legalább hatot, perverz pózokban, meztelenül ábrázolta képein, gyerekeinek többsége emiatt máig pszichés zavarban szenved, többet közülük klinikán is ápoltak.

„Soha nem akart látni egyikünket sem, azt mondta, utálja a csecsemőket. Az izgatta, ha teherbe ejtheti a nőket, a végén már azt hittem, a fél világ a rokonom. Csak akkor láthattuk, ha modellt ültünk neki, én is mindent megtettem volna azért, hogy láthassam. A viszonyunk azután romlott meg, miután egyszer levetkőztetett meztelenre, és arra kényszerített, hogy a mellemet fedjem fel. Amikor szégyenemben rátettem a hajamat, ecsetével piszkálta el. Féltestvéremet, Rose Boyt pedig széttett lábakkal, mezítelenül ábrázolta egyik festményén” - olvasható egyik lánya vallomása könyvben.

Arról, hogy zaklatta-e őket, egyikőjük sem beszélt, már csak azért sem, mert csak néhányuk adott interjút a mű írójának.

„Irtózatos káosz uralkodott apám lakásában, a sültkrumpli-sütő lábos a szerelmes levelei, koszos ruhái, a tartozásairól szóló számlák egy kupacban hevertek” – vallotta legidősebb lánya, Annie, akit a többiekkel együtt soha nem ismert el. Csupán a neves művésztől, Kitty Garmantól született lányát, Annabelt tekintette sajátjának harminc gyermeke közül.
 

Kimaradt?