Valeriu Zgonea: házbizottsági ülés csak csütörtökön

Csütörtökön tartják együttes ülésüket a parlament két házának házbizottságai arról, hogy mikor hívják össze a törvényhozói testület rendkívüli ülésszakát – közölte szerdán Valeriu Zgonea képviselőházi elnök, aki kedden még szerdára ígérte a két bizottság együttes ülését.

A parlament ülését azért hívnák össze, hogy a honatyák tudomásul vegyék az államfő leváltásáról szóló referendumot érvénytelennek nyilvánító alkotmánybírósági határozatot. Amíg ez nem történik meg, Traian Băsescu nem térhet vissza hivatalába.zgonea

A taláros testület szerdán megszövegezte, felolvasta, majd a parlamentnek továbbította a referendummal kapcsolatos határozatát.

Zgonea emlékeztetett arra, hogy a két házbizottság együttes ülésének határozatképesnek kell lennie a rendkívüli ülésszak összehívásához. „A két bizottság tagjai közül sokan nem tartózkodnak Bukarestben, a családjukkal nyaralnak" – mondta a házelnök.

Biztosította a közvéleményt arról, hogy a szenátus házelnökével együtt érdekelt a parlament mielőbbi összehívásában. „Megvizsgáljuk majd, hogy a pénteki nap alkalmas-e a rendkívüli ülésszak megtartására" – mondta a politikus.

Kimaradt?