Ponta meggyőzte a bányászokat, hogy jöjjenek fel a felszínre

Victor Ponta vasárnap esti verespataki látogatásán meggyőzte a ciános bányaprojekt mellett napok óta föld alatt tüntető bányászokat, hogy jöjjenek fel a felszínre.

A kormányfő maga is bányászruhát és védősisakot öltve ment le a bányászok közé, és megnyugtatta őket, hogy az ő hangjuk is "elhallatszik" a bukaresti döntéshozókig, nemcsak a bányaprojekt ellen több mint két hete tüntető környezetvédőké.

Ponta elmondta: azt ígérte nekik, hogy a Verespatak-törvénytervezet közvitájának lefolytatására megalakítandó parlamenti különbizottság tagjai fel fogják keresni Veresptakot, hogy a térség lakosainak szempontjait megismerve hozhassák meg döntésüket a bányaprojektről.

Az RMGC alkalmazottai és a vállalattól munkalehetőséget remélő környékbeli lakosok azt követően kezdtek maguk is nap mint nap tüntetni a bányanyitás mellett, hogy a bányaprojekt ellenzőinek nyomására több vezető politikus az RMGC beruházás ellen foglalt állást.

A kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) társelnökei csütörtökön abban állapodtak meg, hogy a törvényhozás mégsem sürgősségi eljárással tárgyalja a verespataki beruházásra vonatkozó törvénytervezetet, és a vitát egy parlamenti különbizottságra bízzák.

   

 

Kapcsolódók

Kimaradt?