Számos programmal várják az érdeklődőket a Gyergyói Lovas Napokon

Családbarátabb, biztonságosabb, látványosabb – ezek a szeptember 21–22-i Gyergyói Lovas Napok kulcsszavai. A Gyergyó-vidéken évről évre egyre nagyobb látogatottságú rendezvény társszervezője Hargita Megye Tanácsa is.

Hatodik alkalommal rendezik meg a jövő hét végén a Gyergyói Lovas Napokat. A gyergyószentmiklósi lovaspályán tartandó verseny félszáz programpontot kínál kiegészítő programokkal együtt – minderről, valamint a rendezvény körülményeinek javulásáról tájékoztatták a sajtót a főszervező gyergyói Krigel Sport Klub munkatársai szerdán. Hargita Megye Tanácsát Petres Sándor alelnök képviselte, Gyergyószentmiklós önkormányzatát pedig Mezei János polgármester. Az alelnök – a rendezvény személyes támogatója, Borboly Csaba megyeelnök üdvözletét is átadva a szervező csapatnak – rámutatott: hagyománya van a székely ember és lova kapcsolatának, és a Krigel Sport Klub fogathajtó házaspárként is ismert vezetői, Bajkó Tibor és Ildikó segítik közösségüket abban, hogy ne szakadjon el a hagyománytól. Mint elhangzott, ez a rendezvény hagyománnyá vált, és Gyergyó vidéke leglátogatottabb szabadtéri rendezvényének számít.

Stabil rendezvényt stabil partnerekkel lehet szervezni – hangsúlyozta Bajkó Tibor, egyaránt megköszönve a társszervezők, az idén is szép számban jelentkező vállalkozók, valamint a sajtó hírverésben nyújtott támogatását. A Krigel Sport Klub elnöke kiemelte: 50-52 programpontot kínál a két nap, és a lovas mutatványok sem maradnak el, magyarországi fellépőkkel. A programban hagyományosan fogathajtóverseny, Gyergyói Vágta és díjugratóverseny is lesz, solymászbemutató, szánhúzó kutyák nyári versenye, huszár- és csendőrbemutató, ostorművészet, népi tánc, modern tánc, továbbá a nagy népszerűségnek örvendő Polgármesterek csatája fogathajtó-versenyszám is.

Idén is hivatásos konferansziék gondoskodnak a jó hangulatról, amelynek fokozásához a marosvásárhelyi Nagy István és Fodor Piroska színművészek alkotta Gruppen Hecc párosát kérték fel a szervezők.

A VI. Gyergyói Lovas Napok változatos műfajban hirdet vetélkedőket, gyerekeknek szóló rajzversenytől kutyakiállításig, be lehet nevezni a www.fogathajtás.ro honlapon is. A Gyergyói Lovas Napok szervezőcsapata idén is egész Hargita megye területéről várja az érdeklődőket. A szervezők kiemelték: a helyszín megközelíthetőségének logisztikai feladatain összefogással dolgoznak, a belépés és a parkolás pedig ezúttal is ingyenes. 

Kimaradt?