Viharosan távozott az EMNP-ből a párt szalontai vezetőségi tagja

Lemondott tisztségéről az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nagyszalontai szervezetének vezetőségi tagja, a Néppárt ifjúsági szervezete, a Minta nagyszalontai elnöke. A Facebook-oldalán is posztolt „felmondólevelében” Makkai Ágota áskálódással, rosszindulattal, az együttműködés és a csapatmunka hiányával vádolja a két szervezetet.

„Ezennel bejelentem mindenkinek, hogy már nem vagyok tagja sem a Néppártnak, sem a Mintának” – írta Facebook-oldalára. Utalt arra, hogy a két szervezet a személyét gúny tárgyává tette, a közös munka során hiányzott az egymás iránti tisztelet, ám részleteket nem hozott nyilvánosságra a sérelmeiről.

Makkai Ágota hazugsággal, „személyes érdemek átruházásával” vádolja az EMNP-t. Szerinte a Minta a Néppártnak kiszolgáltatott, marionettként rángatott szervezetté vált. „Ezek az emberek nem fogják megváltani a világot és hiába zengik a nagy székely irodalmi alak, Tamási Áron szavait, melyek szerint "ki embernek hitvány, magyarnak alkalmatlan", mert még véletlenül sem vall rájuk” – fogalmazott a levelét kísérő szövegben.

Makkai Ágota posztjához Tőke Ervin, a Minta országos elnöke is hozzászólt, és arra kérte, törölje a lemondásáról szóló bejegyzését. „Persze akkor, ha nem akarsz ártani akár országosan is a Néppártnak és a Mintának. (...) Mindvégig azon a véleményen voltam, hogy együtt kell dolgozni és félre kell tenni a személyes ellentéteket. Ahol emberek dolgoznak együtt, mindig voltak, vannak és lesznek súrlódások” – fogalmazott Tőke Ervin, aki az EMNP csíkszeredai szervezetének ügyvezető alelnöke is.

A maszol.ro szerdán délután kereste az EMNP partiumi alelnökét, Zatykó Gyulát is, ám a politikust egyelőre nem tudtuk elérni.

Kimaradt?