Ellenőrzik az iskolásokat szállító gépjárműveket

A tanévkezdés előtti héten a rendőrök, a helyi hatóságok és a tanfelügyelőség képviselői ellenőrzik a tanulókat szállító gépkocsikat, hogy lássák, megvan-e a műszaki vizsgájuk és a biztosításuk, illetve, hogy a sofőrök rendelkeznek-e szakmai képesítést igazoló irattal – tájékoztatott a Mediafax.

A szeptember 9-19. közötti időszakban végzendő ellenőrzések célja az olyan közúti balesetek kockázatának csökkentése, melyekbe a tanulókat szállító gépkocsik is belekeveredhetnek, illetve az, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ezeket a gépkocsikat nem használják más célokra, tájékoztat a Román Rendőrség a hétfőn kiadott sajtóközleményében.

A hatóság szerint a forgalmi rendőrök a helyi hatóságok és a tanfelügyelőség képviselőivel együtt a tanévkezdés előtt megvizsgálják, ha a tanulókat szállító járműveknek megvan a műszaki vizsgájuk, illetve a kötelező gépjármű-biztosításuk.

A hatóságok a járműveket vezető sofőröket is ellenőrzik, hogy rendelkeznek-e a szakmai képesítést igazoló irattal, illetve a megfelelő típusú gépkocsivezetői jogosítvánnyal, szögezte le a rendőrség.

Ezt követően pedig, szeptember 16-19. időszakban a rendőrök a forgalomban is ellenőrizni fogják ezeket a gépkocsikat.

Kimaradt?