Osztják az EU-s élelmiszereket Hunyad megyében

Déván elkezdődött az uniós élelmiszerek szétosztása. Idén kilenc terméket osztanak ki a rászorulóknak. Déván nagyjából a tavalyi létszám maradt, azaz 5100 személy részesül az uniós támogatásból.

A megyei tanács e héten kezdte kihordani raktáraiból az élelmiszereket. Déván egyelőre lisztet és olajat kaptak. „Ezekből a teljes adagot ki tudjuk adni, azaz 17 kg lisztet és 5 liter olajat” – közölte ma Kelemen Ilona, a dévai önkormányzat szociális osztályának munkatársa.

A támogatásban részesülők ma már meg is rohamozták a szociális osztály Gojdu negyedi raktárépületét. Egyetlen nap alatt százan igyekeztek átvenni a számukra kiutalt élelmiszert. A megyei tanács ígérete szerint a következő hetekben kiutalják a további hét terméket is, azaz személyenként 9 kg kukoricalisztet, fél kg laskát, egy paradicsomkonzervet, két zakuszka konzervet, 3 darab húskonzervet, negyed kg mézet és 3 kg cukrot.

„Ezúton szeretnénk felhívni az érintettek figyelmét, hogy a most kiosztásra kerülő élelmiszereket kizárólag az idei év jogosultjainak adhatjuk ki. Aki tehát tavaly lemaradt valamilyen termékről, azt most hiába igényli. A tavalyi évet lezártuk. Az idei segélyek kiosztása 2014. március 31-ig tart” – közölte Kelemen Ilona.

Az EU-s élelmiszereket Déván a Vöröskereszt székháza melletti napközi étkezdéjében osztják. Az ügyfélfogadási program hétfőtől csütörtökig reggel 8-tól, délután 3 óráig tart.

Kimaradt?