Tankönyvek és kiegészítő anyagok kerülnek a magyar iskolákba

Az RMDSZ főtitkársága az eddigi évek hagyományait követve ismét kiegészítő taneszközökkel támogatja az iskolákat tanévkezdéskor – közölte hétfőn Magyari Tivadar oktatási főtitkárhelyettes az aznapi főtitkársági ülés után.

„Mivel igény volt rá, megismételtük a tavalyi földrajziatlasz-programunkat, és újabb 2530 magyar nyelvű földrajzi atlaszt kapnak iskoláink könyvtárai, ingyen. Ezek Románia földrajzának vonatkozásában kétnyelvű atlaszok, jelentős számú szakoktató vett részt elkészítésükben, és modern, jó minőségű kivitelezésben sikerült beszereznünk ezeket” ‒ számolt be Magyari.

Tájékoztatása szerint szintén kiegészítő taneszközként elkészült egy magyar nyelvű történelmi atlasz, ami a világtörténelem, a romániai történelem és a magyarság történelmének tanításakor hasznos eszköz lehet a tanárok kezében. Ebből 3500 példányt kapnak az iskolák. Az atlaszok kiszállítása megtörtént, tanévkezdéskor már használhatják. Magyari megköszönte azoknak a kolozsvári szaktanároknak, akik a szerkesztésben tanácsaikkal, észrevételeikkel segítettek, illetve a Cartographia Tankönykiadónak.

Őszi könyv- és tankönyv adományozási programba is kezdett az RMDSZ. A kezdeményezésről Bodor László főtitkárhelyettes elmondta, a tavalyi évben a szórványkollégiumokat támogatták a programban, idén a Magyar Házak lesznek a kedvezményezettek. A könyvadományozási program keretében a Communitas Alapítvány által az elmúlt két évben támogatott könyveket, kiadványokat, kulturális folyóiratokat, valamint egy könyvgyűjtéssel összekötött börzén beérkezett állományt juttatják el a szórványban működő Magyar Házakhoz.

A szövetség önkénteseiből álló klubja és az erettségi.ro közbenjárásával ősszel nagyszabású tananyaggyűjtést szerveznek, amely során az idén sikeresen érettségizett, most első éves kolozsvári egyetemistáktól begyűjtött, számukra már nem szükséges, érettségire való felkészítő tananyagokat  eljuttatják a vidéki iskolák tanulóihoz.

Kimaradt?