Iași-i baleset: 11-re nőtt a halálos áldozatok száma

Elhunyt a kórházban vasárnap a iași-i vonatbaleset két sérültje, ezzel tizenegyre emelkedett a szerencsétlenség halálos áldozatainak a száma.

A Iași megyei rendőrség szóvivője szerint a hétüléses, egyterű személygépkocsiban 11-en zsúfolódtak össze, szüretelésről tértek vissza. A baleset egy fénysorompóval és andráskereszttel jelzett vasúti átjáróban történt, amikor a sofőr figyelmen kívül hagyta a vonat közeledését jelző hang- és fényjelzéseket, és megpróbált átmenni a közeledő szerelvény előtt.

A Digi 24 hírtelevízió tudósítója - szemtanúkra hivatkozva - arról számolt be, hogy a gépkocsi motorja éppen a vasúti síneken fulladt le, és a sofőr nem tudta időben újraindítani. Az ütközés után a vonat 200 métert tolta maga előtt a gépkocsit, amíg sikerült megállnia.

 A 15 óra körül történt baleset helyszínéről két túlélőt - egy 13 éves fiút és egy huszonéves fiatalt - mentőhelikopter szállított a jászvásári sürgősségi kórházba, ott az orvosok órákon keresztül küzdöttek az életükért. Az Agerpres hírügynökség 20 óra után közölte, hogy mindketten belehaltak sérüléseikbe.

 2009-ben egy tizenhat személyes mikrobusz szenvedett balesetet hasonló körülmények közt ugyancsak Iași közelében. Akkor 14 ember halt meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?