Megalakult a Ronda Állatokat Megmentő Társaság (GALÉRIA)

Nagy Britanniában kezdeményezés indult a kihalás szélén álló ronda és olykor ijesztő állatok védelmére. Simon Watt, biológus e cél érdekében megalapította a Ronda Állatokat Megmentő Társaságot (eredeti neve: The Ugly Animal Preservation Society).

A Társaság kampányt indított azokért az állatokért, amelyek kinézetük miatt nem, vagy csak sokkal nehezebben kapnának támogatást, mint a cuki pandamacik vagy a lenyűgöző nagymacskák. Rendezvényeiken tudósok és londoni színészek viccelődve mutatnak be egy-egy rondaságot, az előadások után a közönség pedig szavazhat arról, hogy melyik furcsa lény legyen a szervezet következő kabalaállatkája.

A társaság célja nem a pénzgyűjtés, ők csak tudatosítani akarják az emberekben, hogy mindegyik állat értékes. Bíznak benne, hogy a nézők végül támogatják őket, és döntésüket nem a cukiság, vagy épp a nem cukiság fogja vezérelni.

Ormányos majom Lila malacorrú béka Óriásszalamandra Komodói sárkány Csillagorrú vakond Nyálkahal Pipabéka Psychrolutes marcidus Skarlátarcú majom Sárgafejű marabu Tokhal Óriási földigiliszta

Kimaradt?