Bármely eddigi Twitter-megosztás könnyen előbányászható

Kereshetővé tette a Twitteren eddig megjelent összes bejegyzést egy Topsy nevű kaliforniai vállalat. A dinamikusan fejlődő innovatív vállalkozás indexelte a mikroblog-szolgáltatón megjelent üzeneteket, létrehozva ezáltal egy keresőmotort, amely egyebek közt vállalatok, kutatók és marketing szakemberek számára is hasznos lehet.

A topsy.com - tizennégy napig ingyenesen használható - keresőszolgáltatása könnyű hozzáférést biztosít a nyilvános, tweet néven ismert üzenetekhez. A San Franciscó-i székhelyű cég szolgáltatásának használatával több százmilliárd bejegyzés és internetes oldal vált könnyedén áttekinthetővé.



„A szolgáltatás kereshetővé tette a Twitter 2006-os indulása óta az oldalon megjelent összes mikroblog-bejegyzést" - közölte Jack Dorsey, a közösségi oldal egyik alapítója. „Felmértük a közösségi hálózaton publikált összes bejegyzést, indexeltük, elemeztük és osztályoztuk a különböző tartalmakat és trendeket" - írta a vállalkozás saját weboldalán.

A hét éve indult Twitter (lefordítva körülbelül: csicsergő) ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatásra bejelentkezett felhasználók maximum 140 karakter hosszúságú „tweet"-nek (csicsergésnek) nevezett személyes hangú bejegyzéseket, üzeneteket írhatnak és oszthatnak meg.

A szolgáltatás megkönnyíti a családok és baráti körök kapcsolattartását, de jelentőségét már a politika és a marketing is felfedezte.

Kimaradt?